La comunicació de la mà de Steve Jobs

Avui no podia deixar de dedicar un post a Steve Jobs. Una persona que més enllà de ser president d’Apple Inc, va ser el màxim accionista individual de The Walt Disney Company, una empresa basada i creadora de màgia i il.lusió. Va ser algú que semblava tenir idees clares, treballades, una gran capacitat de crear i preferia ser conegut com a artista més que com a geni. El que sí que és indiscutible és que les seves creacions han canviat la comunicació i conseqüentment el món.
Relaciono a Steve i les seves aportacions amb la comunicació i considero que ha aportat molt progrés en la comunicació interpersonal utilitzant les màquines com a mitjà.

Sent una entusiasta d’utilitzar les nostres capacitats expressives, i conscient de la complexitat de la comunicació, avui se’m planteja un dilema:

La comunicació com a eina per travessar la solitud o la comunicació com a eina que promociona l’aïllament.

Us facilito algunes de les seves cites brillants que em porten a reflexionar de cap a on anem, com i quina responsabilitat assumim en el nostre creixement personal:

“De vegades la vida et dona en el cap amb un maó. Però no perdis la fe.”

“El teu temps és limitat, de manera que no ho malgastis vivint la vida d’algú diferent. No quedis atrapat en el dogma, que és viure com uns altres pensen que hauries de viure. No deixis que els sorolls de les opinions dels altres facin callar la teva pròpia veu interior. I, lo que és més important, tingues el coratge per fer el que et diuen el teu cor i la teva intuïció. Ells ja saben d’alguna manera en què vols convertir-te realment. Tot la resta és secundari

“Ni tan sols la gent que vol anar al cel vol morir per arribar allà

“Vols vendre aigua ensucrada la resta de la teva vida, o vols fer història?

Si avui fos l’últim dia de la meva vida, voldria fer el que vaig a fer avui? Si la resposta és “No durant massa dies seguits”, sé que necessito canviar alguna cosa

Discurs de Steve jobs a Stanford University durant l’obertura del curs 2005: http://youtu.be/6zlHAiddNUY

This entry was posted in Últimes Notícies, Psicoterapia and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s