Focusing a La Penya del Morro, Radio Sant Just Desvern

Unknown

A la Penya del Morro cada dimecres la Montse Farràs aporta una mica de consciència parlant de totes les activitats que tenen lloc a Essència El passat dimecres 26 de novembre  de la mà del Jordi Domènech i la Cristina, vam gaudir d’un mini focusing en directe. Enfocant en la sensació sentida (felt sense) que ens ve quant conectem amb ‘aquell’ petó especial.

Malgrat l’afonia i el poc temps, vàrem repassar els passos presents en una sessió de Focusing, els àmbits on és tan eficaç i alguns conceptes importants en el Focusing:

Experienciar: Experiencing Vivenciar, és com percebim una situació, sentint-lo en el nostre cos.  És important poder sentir en el nostre cos una situació. És alló de sentir quelcom per poder, realment, saber de qué estem parlant. Cuantes vegades en el nostre dia a dia ens costa donar un pas perquè no ‘sentim’ que sigui el pas correcte? En canvi, en quat ho sentim en el cos, ja no hem de justificar la seva validessa, sabem que és el pas correcte.

Sensació Sentida: Felt Sense És una sensació que tenim en el cos, que té un sentit (totes les sensacions tenen sentit) encara que inicialment el sentit no sigui clar a l’inici.  Encara que no simbolitzem la sensació amb una imatge, paraula o pensament, la seva presència corporal ho porta a la conciència.

Les actituds importants durant un focusing són:

Pasciència, obertura, confiança, acolliment i agraïment.

En properes entrades aprofundirem en aquestes actituds. Com a pas 1.- Ens ATUREM, ens quedem en el aquí i ara, deixant espai per escoltar el cos, com si fos un nen petit que ens demana atenció, sense prejutjar-ho i deixant-ho parlar sense ‘acavar les frases des d’on sentim nosaltres.

This entry was posted in Sin categoría and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s